Mjuk Biltvätt expanderar i Borås

Mjuk Biltvätt köper Qleans biltvätt vid Knalleporten och företagen inleder ett långsiktigt samarbete.

– Det här är en gemensam satsning med målet att det ska bli bättre och bekvämare för Qleans kunder. Qlean har byggt upp ett starkt förtroende hos boråsarna och vi är stolta över att få möjligheten att förvalta det vidare, säger Andreas Thomé, vd Mjuk Biltvätt.

Qlean har funnits i Borås sedan 1982 och erbjuder bilvård, automatisk biltvätt samt gör-det-själv-tvätt. Idag har bolaget verksamhet vid Knalleporten och i Viared. Nu säljer Boråsföretaget den bemannade biltvätten vid Knalleporten till Mjuk Biltvätt, samtidigt som Qlean kommer att fortsätta bedriva bilvård samt gör-det-själv-tvätt på samma adress. I Viared fortsätter Qlean som tidigare med bilvård, automatisk obemannad biltvätt samt gör-det-själv-tvätt.

– Vi stod inför ett generationsskifte och det var rätt läge att lämna över tvättverksamheten i Knalleporten. Det gör att vi kan fokusera övriga delar i vår verksamhet på ett bättre sätt. Vi kommer samarbeta tätt med Mjuk Biltvätt och känner oss helt trygga med att lämna över våra tvättkunder till dem, säger Patrik Eriksson på Qlean.

De av Qleans kunder som har ett tvättsaldo eller abonnemang kommer att kunna nyttja det hos Mjuk Biltvätt. Anläggningen vid Knalleporten kommer att hålla stängt en dryg vecka i mitten av november för uppdatering av system och tvättutrustning. Under tiden är Qleans biltvättkunder välkomna till Mjuk Biltvätt vid Ramnaslätt eller Qleans obemannade tunneltvätt i Viared.  Den 25-27 november är det invigningsfirande av Mjuk Biltvätt Knalleporten.

– Det här blir en win-win för alla. Biltvätten vid Knalleporten får en välbehövlig uppdatering samtidigt som Qlean får möjlighet att fokusera på rekond och bilvård, vilket de är bäst på i Borås. Qleans anläggning har stora likheter med våra biltvättar och vi har båda stort fokus på kvalitet och att ta hand om våra kunder. Vi kommer att ha ett nära samarbete med Patrik och Tommy på Qlean, det här är något vi gör tillsammans, säger Andreas Thomé.

Mjuk Biltvätt har funnits sedan 1997 och öppnade sin första Borås-tvätt i Ramnaslätt för ett år sedan. Göteborgsföretaget såg att det fanns utrymme för mer än en anläggning och inledde tidigt en dialog med Qlean.

– Qlean kommer att finnas kvar men vi blir bättre med det här samarbetet med Mjuk Biltvätt. Jag ser fram emot att kunna erbjuda boråsarna ännu bättre tvätt- och bilvård tillsammans med Mjuk Biltvätt, säger Patrik Eriksson.