Varbergs nya biltvätt ska tvätta 45 bilar per timme.

Mjuk Biltvätt är sedan länge ett välkänt varumärke i Göteborg. På fredag öppnar den nybyggda anläggningen på Holmagärde i Varberg och VD Andreas Thomé hoppas på att tvätta tusen bilar bara under premiärhelgen. 

”Här kan du tvätta bilen från våren 2022” står det på byggskylten som är synlig från väg 153. Och till helgen är det dags, fredag 25 februari öppnar Mjuk Biltvätt granne med Padelzone i Holmagärde verksamhetsområde.

Första anläggningen öppnade 1997 i Partille. Idag finns man på tolv platser och har tvättat tre miljoner bilar. Biltvättarna utmärker sig framförallt med sin unika tvättprocess.  ”Kombinationen av handtvätt och maskintvätt gör hela skillnaden” säger Andreas Thomé, VD för Mjuk Biltvätt. 

”Vi har personal som spolar, schamponerar och lägger kallavfettning för hand. Maskinerna är jättebra på att rengöra stora ytor men för att få rent i trånga utrymmen, såsom fälgar och sidospeglar, krävs en mänsklig hand.” ”Det personliga bemötandet är dessutom väldigt uppskattat av våra kunder.” tillägger han. Tvätten tar ungefär sju minuter och som kund sitter du hela tiden kvar i bilen.

En anläggning sysselsätter i snitt fyra till fem bilvårdare på heltid och ett tiotal personer på deltid. Inför etableringen i Varberg pågår nu rekryteringen av personal för fullt. 

”För att få anställning som bilvårdare hos oss krävs inga direkta förkunskaper. Vi letar framförallt efter rätt personer.” berättar Mikael Nilsson som är operativ och chef och ansvarar för all driftspersonal. ”Flera av våra anställda är nya i Sverige och tar sina första steg på den svenska arbetsmarknades hos oss. Vi är minst tio nationaliteter i bolaget, det är vi väldigt stolta över.” 

Förutom att man erbjuder kollektivavtal och goda arbetsvillkor till alla anställda, något som tyvärr inte är en självklarhet i branschen, så utbildar man alla som får anställning i bolaget. ”Det har gett oss många engagerade och duktiga medarbetare som stannar länge och utvecklas hos oss.” säger Mikael Nilsson.  

Under invigningshelgen 25-27 februari räknar man med att tvätta uppåt tusen bilar. ”Vi har laddat upp med massa goodiebags och hoppas få anledning att dela ut alla. Anläggningen har kapacitet att tvätta 45 bilar per timme och det vore kul att få visa vad vi går för direkt.” säger VD Andreas Thomé.

Kontakt:
Emma Winton, marknadsansvarig
[email protected]
073-708 50 21

Bilden ovan är från Mjuk Biltvätt Borås som invigdes oktober 2021.